23 Dagen Java Tot Bali

23 Dagen Java Tot Bali
BOOK YOUR TOUR NOW

Dag 1 Vertrek vanuit Amsterdam naar de Gordel van Smaragd, met zijn vriendelijke mensen,het lekkere eten en de prachtige natuur.
Dag 2 Aankomst in Jakarta (Batavia)
 U wordt opgehaald door uw gastheer/Chauffeur met zijn airco-minibus. Rijdend door Jakarta zult u merken hoe druk en warm de hoofdstad is, vooral wanneer u de ramen van uw bus even opent. Over de Jagorawi snelweg rijdt u naar Bogor. Hier is uw eerste overnachtingadres.
Dag 3 Bogor (Buitenzorg)- Sukabumi
 U bezoekt de Kebun Raya, de botanische tuinen van Bogor met zijn torenhoge palmbomen, palm-en bamboebossen, gazons,vijvers en orchideeënkassen.
 Hier bevindt zich ook het presidentiële paleis. Bij het Lido kunt u een kop koffie of thee gebruiken. Ook kunt u er de lunch gebruiken inhet typische Soendanees restaurant (Khas Soenda).
 Via de plantageroute van “De heren van de Thee”vervolgd u de reis naar Parakan Salak. Op weg naar Cisalak gaat u via Cipitir Manggala, met haar rubber-,kokos- en damarplantages op weg naar Cibadak, om dan uw route te vervolgen naar Sukabumi; “de poort van het Preangan gebied. U overnacht in Sukabumi.
Dag 4. Sukabumi.
 Een tocht van Sukabumi naar de Wijnkoopsbaai (Pelabuhan Ratu) met zijn prachtige stranden. Verderop ligt Cisolok, een warmwater geiser en de heksenketel (Karang Hawu), waar de legende van Nyi Roro Kidul nog levendig is. Het dragen van de groene kleding wordt niet aangeraden (de stille kracht) Opp de weg naar Bayah vind u het mooiste uitzicht over de baai van Pelabuhan Ratu. Deze kuststrook is de mooiste van heel Zijd Java en nog niet toeristisch. Na deze mooie dag keert u terug naar uw onderkomen in Sukabumi.
#Car Rental l Hotel Reservation l Tour and Meeting Packages
Dag 5 Sukabumi-Bandung
 Afscheid van Sukabumi en via mooie sawa’s en vulkanische gebergtes reist u richting Bandung. Onderweg kunt u een stop maken in Sukaraja, een plaatsje waar edelstenen, zoals smaragden, geslepen worden. De tocht gaat via Cianjur naar de Puncak-pas, waar u de prachtige theeplantages van de Gunung Mas kunt bekijken. Daarna voor de overnachting door naar Bandung.
Dag 6. Bandung
 Vandaag een bezoek aan de krater Tangkuban Perahu (omgekeerde prauw). (Entree)Via de Lembangweg wordt u tot dicht bij de kraterrand van deze 2076 meter hoge vulkaan gebracht. Voor het afdalen in de krater zijn stevige wandelschoenen beslist noodzakelijk. Een plaatselijke gids kan u, op verzoek, veel vertellen over deze krater. Het water in de krater is zo heet dat men er eieren in kan koken. In de namiddag kunt u een bezoek brengen aan de Anklung school van Mang Ujo , ook kunt u de Nederlandse militaire begraafplaats bezoeken(facultatief). S’Ávonds kunt u de Braga en de Jeans street in het Centrum van Bandung bezoeken. Het is er lawaaiig maar de moeite waard om het te bezoeken. De winkels zijn tot 21.00 uur open.
Dag 7 Bandung-Tasikmalaya
 U gaat op weg naar Tasikmalaya. Onderweg kunt u Kampung Naga bezoeken. Het unieke hiervan is dat de bevolking, ondanks de moderne samenleving, zich vasthoud aan eeuwenoude tradities. U treft er geen electriciteit en comfort anno 19e eeuw aan. Het is een kleine nederzetting in de prachtige bergen van Salawu district, 30 km van Tasikmalaya, waar u overnacht.
Dag 8 Tasikmalaya-Pangaradan
 Niet ver van Tasikmalaya ligt Pangaradan, een vissers- en badplaats met talloze visrestaurants. Hier kunt u de lunch gebruiken. Na de lunch kunt u met een plaatselijke gids 9tegen entree) een trip door het Nationaal Park van Pangaradan maken. De tocht duurt ongeveer 2 uur . U overnacht in Pangaradan.
Dag 9 Pangaradan
 ’s Ochtends kunt u gelijk een duik in de veilige zee nemen. Na het onbijt kunt u, onder begeleiding van een plaatselijke gids, mee met de Green Canyon Country Side tour. Deze tour wordt per boot gemaakt, stroomopwaarts over een rivier in het natuurgebied van Pangaradan. De boot vaart tot aan de Green Canyon waar u in het heldere water kunt zwemmen. U overnacht weer in Pangaradan.
Dag 10. Pangaradan-Baturaden
 U gaat vandaag naar het haventje van Pangaradan. Hier kunt u met de boot naar Cilacap. De bus wacht u daar weer op.
 Tijdens de bootreis doet u verschillende paaldorpen aan. De reis wordt vervolgd naar Baturaden, een plaatsje hoog in de bergen met vele bezienswaardigheden, waaronder de Pancuran Tujuh (zeven watervallen naast elkaar) U overnacht in Baturaden.
Dag 11 Baturaden-Wonosobo
 Vandaag bezoekt u het Dieng Plateau waar de brommende en bulderende aarde van zich doet spreken. Het woord “Plateau”is eigenlijk geen goede omschrijving van dit hooggelegen vulkanisch stuk land, waar de hete bronnen en stoomwolken tonen dat de oude vulkaan nog niet geheel gedoofd is. Tussen de kraters bevinden zich boeddhistische tempels. Destijds gebouwd om de goden te verzoeken de kracht van de natuur niet haar gang te laten gaan. De weg naar het plateau is een prachtig terrasvormig tuinbouwgebied.
 U overnacht in Wonosobo.
Dag 12 Wonosobo-Borobudur-Yogyakarta
 Deze dag zult u één van de wereldwonderen zien: De veertig meter hoge Borobudur. Vanaf deze tempel kijkt u uit over de omgeving met rijstvelden en heuvels.
 Volgens de legende is de tempel daar in één nacht gebouwd. Het is indrukwekkend om te zien. Probeert u de Boeddah’s in de stupa’s aan te raken, om een wens te mogen doen. U vervolgt de weg naar de ministaat , het sultanaat Yogyakarta. Yogya is de universiteitsstad van Indonesië. Het is ook de stad van de schilderskunst, batiks, het zilverwerk en de artistieke mensen. De drukke winkelstraat is Jl.Malioboro. Past u hier op voor zakkenrollers. U overnacht in Yogyakarta.
Dag 13 Yogyakarta
 Vandaag bezoekt u de Kraton, het paleis van de Sultan. In een batik atelier kunt u het proces van begin tot eind volgen, hetgeen de moeite waard is.
 In Kota Gede kunt u zien hoe op ambachtelijke
 Wijze de fraaiste zilveren voorwerpen worden gesmeed. Ook kunt u een becak tour door de stad maken of zelf fietsen. U oernacht weer in Yogyakarta.
Dag 14 Yogyakarta- Sarangan.
 De helft van de reis zit er op, maar er komt nog veel meer. Via de stijlste hellingen van Oost Java arriveert u bij het bergdorp Sarangan. De auto heeft onderweg moeite de tjotten (bergtoppen) te overwinnen. Rustpauzes voor uw werkpaard zijn nodig. Maar het loont de moeite want Sarangan is een plaats die nog lang in uw geheugen zal blijven. U overnacht in Sarangan in een zeer eenvoudig hotel.
Dag 15 Sarangan-Batu-Malang
 Door het bergachtig landschap daalt u af naar Malang, om daarna weer te stijgen naar Batu Malang. U kunt naar de stad Malang gaan met zijn Alun-Alun en Toko Oen (restaurant). Deze zijn van oudsher bekend bij alle planters uit vroegere jaren toen Indonesië nog Nederlands Indië was. Dit is de plaats waar vroeger de planters zich tegoed deden aan Bir-Bintang (Heineken bier) en kuebasah (natte cake). U overnacht in Batu.
Dag 16 Batu-Malang-Cemoro-Lawang-Bromo
 Via de route naar het noorden wordt de tocht voortgezet naar Pasuruan om dan naar de onvergetelijke Bromo te gaan U logeert in een eenvoudig maar net onderkomen op de Bromo
Dag 17. Bromo – Kalibaru
 ’s Morgens bom 03.30 uur begint de tocht over zandvlaktes, die sterk doen denken aan een maanlandschap. Lopend langs ravijnen gaat u naar de top van de Mount Bromo. Dit traject kunt u ook met pony’s afleggen. Uw conditie wordt op de proef gesteld als u een trap van +- 245 treden moet beklimmen, om uiteindelijk bij een temperatuur van ongeveer 2 graden Celsius bij de kraterrand te komen. De prachtige zonsopkomst is zeer indrukwekkend. Na deze ervaring gaat u terug naar het hotel voor het ontbijt. Dit programma is onder voorbehoud. Soms kan door de activiteit van de vulkaan de toegang niet mogelijk zijn.
 Om ongeveer 9 uur ’s morgens gaat u weer op weg naar uw volgende bestemming. Hopenlijkheeft u uw (eventuele) hoogtevrees overwonnen op weg naar Kalibaru. Het plantageleven aldaar is een verademing na uw avontuur van vanochtend. U overnacht in Kalibaru.
Dag 18 Kalibaru-Lovina Beach
 Van Kalibaru rijdt u naar de haven van Banyuwangi, genaamd Ketapang. Vandaar vaart u met de veerboot naar Gilimuk op Bali. De overtocht duurt ongeveer 1 uur. U rijdt verder tot het dorp Pemaron dat aan Lovina Beach , de noordkust van Bali ligt.
 Het strand heeft hier vulkanisch zwart zand, dit in tegenstelling tot de witte stranden in het zuiden. Mogelijk kunt u hier dolfijnen zien.
U overnacht in Lovina.
Dag 19 Lovina Beach-Ubud
 Via Singaraja, de oudste stad van Bali en Kubutambahan reist u zuidwaarts langs het grote bergmeer Danau Batur en de oever Gunung Batur, vanwaar u een magnifiek uitzicht heeft. Dan naar Ubud. Onderweg kunt u verschillende kunstmarkten bezoeken waar u voordelig souvenirs kunt kopen. De prachtige sawa’s die u onderweg ziet, zijn terrasvormig tegen de hellingen aangelegd. U logeert in Ubud.
Dag 20 Ubud- Sanur Beach (of Kuta Beach)
 Vandaag reist u verder naar zuid Bali. Lekker luieren aan het strand, wandelen of winkelen.
 Hier hebt u ook nog gelegenheid souvenirs te kopen.
 U overnacht in Sanur (of Kuta)
Dag 21 Vrije dag
 In alle rust nog even nagenieten van uw reis.
 Overnachting in Sanur (of Kuta)
Dag 22 Naar de luchthaven Den Pasar Bali.
 Uw vakantie nadert zijn einde. U wordt naar het vliegveld gebracht. Vanuit Den Pasar vliegt u terug naar Nederland met een schat aan ervaringen, opgedaan in de Archipel van Indonesië.
Salamat jalan, sampai jumpa lagi
(goede reis en tot ziens)
Dag 23 Aankomst Schiphol Amsterdam  BOOK YOUR TOUR NOW

 

Published by java tour driver

Java Private tour driver

%d bloggers like this: